VietNamNet Bridge – As the Mid-Autumn Festival is coming, some 5-star hotels in Hanoi have producing moon cakes to serve the market. Let’s see how moon cakes are made at Sofitel Plaza Hotel.


Bên trong lò sản xuất bánh Trung thu 5 sao - Ảnh 1.





Bên trong lò sản xuất bánh Trung thu 5 sao - Ảnh 2.

Raw materials used to make moon cakes are wheat, sugar juice, cooking oil ...





Bên trong lò sản xuất bánh Trung thu 5 sao - Ảnh 3.

The stuffing includes taro and lotus seed. Other kinds of stuffing will be used when the Full Moon Festival approaches.





Bên trong lò sản xuất bánh Trung thu 5 sao - Ảnh 4.

Ms. Dung, a chef with 18 years experience making moon cakes, said bakers must adhere strictly to the proportion of ingredients.





Bên trong lò sản xuất bánh Trung thu 5 sao - Ảnh 5.

The first stage is mixing sugar juice and cooking oil for a period of 20 minutes.





Bên trong lò sản xuất bánh Trung thu 5 sao - Ảnh 6.

Then flour is put into the mixture and they are mixed together. 




Bên trong lò sản xuất bánh Trung thu 5 sao - Ảnh 7.

Depending on the size of the cake, bakers use little or much flour. For the stuffing, if the cake is 170 g in weight, the stuffing is 150 g.





Bên trong lò sản xuất bánh Trung thu 5 sao - Ảnh 8.

After dividing stuffing, bakers add egg into the stuffing and roll it.





Bên trong lò sản xuất bánh Trung thu 5 sao - Ảnh 9.

Next, they will cut a piece of flour, laminate it and cover the stuffing.




Bên trong lò sản xuất bánh Trung thu 5 sao - Ảnh 10.

Put the cake into the mold, press it to take shape.





Bên trong lò sản xuất bánh Trung thu 5 sao - Ảnh 11.





Bên trong lò sản xuất bánh Trung thu 5 sao - Ảnh 12.





Bên trong lò sản xuất bánh Trung thu 5 sao - Ảnh 13.

The cakes are baked in the oven for 20 minutes at a temperature of 200 degrees Celsius.





Bên trong lò sản xuất bánh Trung thu 5 sao - Ảnh 14.
Photo: Zing


Linh Nhat